Syte e femijes

Prindërit zakonisht kanë tendencën të përjetojnë ankth në momentin që tek sytë e fëmijës ka dicka që nuk shkon. Dhe lotimi është një simptomë tepër e shpeshtë tek fëmijët.

Arsyet përse sytë e fëmijës lotojnë janë si më poshtë

  • Një nga shkaqet më të shpeshta që sytë e fëmijës të lotojnë është prania e një infeksioni viral si për shembull konjuktiviti ose një formë alergjie.
  • Bllokimi i kanalit të lotit do të jetë gjithashtu një shkak tjetër. Në këtë rast lotët që kthehen mbrapsh tek qesja e lotit kthehet në mukus që del jashtë tek sytë e fëmijës.
  • Në disa raste lotimin e shkakton edhe mos mbyllja e kapakëve të syrit. Shumë fëmijë harrojnë ta bëjnë këtë për një kohë të gjatë.
  • Futja e një objekti të huaj në sytë e fëmijës mund të shkaktojë irritim dhe për pasojë lotim.

Syte