Përse shfaqen strijat?

Strijat, që njihen ndryshe edhe si smaliaturat janë një problem që shfaqen krysisht në shtatzani. Por kjo nuk përjashton edhe mundësinë e shfaqjes së tyre si pasojë e ndryshimeve në peshë.

Ne shfaqjen e strijave ndikojnë faktorë të ndryshëm, duke nisur nga gjenetika, ndryshimi hormonal, ndryshimi në peshë etj. Vlen të theksojmë se në shfaqjen e strijave një ndikim të konsiderueshëm kanë edhe zakonet e këqija në të ushqyer.

Përse? Sepse ushqyerja është një prej shkaqeve kryesore te crregullimeve që ndodhin në trupin tonë, duke përfshirë edhe strijat.

Ku mund të shfaqen strijat?

Përgjithësisht zonat më të rrezikuara janë:

  • Zona abdominale;
  • Këmbët;
  • Zona gluteale;
  • Hijet;
  • Kofshët.
strija
 

Këshilla më e mirë? Para se t’i trajtojmë le t’i parandalojmë!

Sic e theksuam edhe më sipër momentet kryesore kur mund të shfaqen strijat janë shtatzania, puberteti, koha kur trupi është duke pësuar ndryshime në peshë.

Atëherë si t’i parandalojme? Një zgjidhje tepër e këshilluar nga ekpertët e fushës së dermatologjisë botërore eshte perdorimi i kremit “Rilastil Smagliature”.

Përse “Rilastil”?

Në vitin 1972 u hodh për herë të parë ne treg kremi “Rilastil Smagliature” për të përfaqësuar kështu produktin e parë dermatologjik italian që parandalonte problemet e strijave. I pasur me vitamina, aminoacide dhe vaj orizi ky produkt ka ardhur deri në ditët tona duke përmirësuar formulën dhe paketimin. Sot ai konsiderohet si një produkt që hidraton mrekullisht lëkurën duke ndihmuar maksimalisht në parandalimin e shfaqjes së strijave.

Për një rezultat më të mirë duhet të filloni ta përdorni në muajin e 3 të shtatzanisë, por gjithsesi nuk është kurrë vonë për t’u kujdesur për lëkurën tuaj.

Po nëse strijat tashmë janë shfaqur?

Në fazën inflamatore, pra në kohën kur strijat janë ende të kuqe trajtimi më i mirë do të ishte i ashtuquajturi “Shock treatment”. Ky trajtim realizohet duke përdorur ampulat anti-strijë (Rilastil Smagliature ose Strech Marks). Këto ampula veprojnë në mënyrë më efektive si pasojë e përbërësve më të përqëndruar ndodhen në to. Pra lëkura do t’i absorbojë më shpejt.

strijat

Për një trajtim ideal sot ekspertët këshillojnë kombinimin e ampulave dhe kremit, pra ampula vepron lokalisht mbi strijat dhe kremi në sipërfaqe më të madhe.

“Rilastil Smagliature”, një Feedback tepër pozitiv!

Rezultatet e kënaqshme të përdorimit të Rilastil në lidhje me parandalimin apo trajtimin e strijave i pohojnë cdo ditë shumë femra kudo në botë. Por ju duhet të dini se strijat janë një problem i lëkurës që nuk mund të zhduken plotëisht. Ju me përdorimin e produkteve “Rilastil Smagliature” mund të përmirësoni ndjeshëm pamjen e tyre.

Në pamje të parë mund të ngjajë si dicka e parëndësishme, por të mos harrojmë se në disa momente shumë prej nesh ndiejnë bezdi prej tyre. Edhe pse janë një simbol i bukur i shtatzanisë dhe mëmësisë, lëkurën e bukur të gjithë përpiqemi dhe duam që ta kemi.

Dhe fjala e mjekëvë në lidhje me Rilastil është “Parandaloni 100% strijat në shtatzani me kremin Rilastil”!

Per me teper informacione rreth produkteve Rilastil mund te kontaktoni me faqen zyrtare te Rilastil Albania ne Instagram -> RilastilAlbania

Na gjeni edhe ne Facebook