Lekuren

Lëkurën e fëmijës në dimër mund ta shikoni të irrituar, kjo pasi ështe tepër delikate dhe e butë ajo në këtë stinë rrezikon të skuqet, të shfaqen kruajtjet, e madje në disa raste edhe ekzemat.

Lëkurë e thatë në dimër, më shumë probleme për fëmijën

Sipas dermatologes May El Hachem, në stinën e dimrit lëkurën e fëmijës mund ta shohim të thahet dhe kjo krijon bezdi. Duke u kruajtur fëmija mund të shkaktojë ekzema. Kjo gjendje ka tendëncën të përkeqësohet duke qënë se i ftohti krijon crregullime tek barrierat mbrojtëse të lëkurës. Ne kete rast për pasojë ajo është më sensible.

Si të kujdesemi për lëkurën në dimër?

El Hachem këshillon të përdoret një krem i mirë hidratues sidomos në zonën e fytyrës. Nëse lëkura e fëmijës është normale mjafton një krem për lëkurë të tillë. Nëse lëkurën e fëmijës e shohim të thatë me tendencë atopike këshillohet të përdoret krem specifik për rrjebull.

Mjekja gjithashtu këshillon që lëkurën e duarve të fëmijës ta mbrojmë sa herë dalim jashtë gjatë shëtitjeve.

El Hachem këshillon të përdoret një produkt i testuar dermatologjikisht, që nuk ka prirje të shkaktojë alergji dhe që nuk përmban parfum.

Produkt i rekomanduar (kliko mbi foto per me shume info):

Chicco Crema Freddo Vento Baby Moments

chicco

Është i duhuri për t’u përdorur tek zona e fytyrës dhe pjesët e tjera të trupit që do të ekspozohen gjatë shëtitjeve. Gjithashtu mund ta përdorni si hidratues edhe para se të dilni nga shtëpia.

Rekomandohet të përdoret tek fëmijët që nga lindja duke qënë se mundëson një shtresë mbrojtëse në lëkurën e fëmijës duke krijuar një film. Ky i fundit garanton mbrojtje maksimale të lëkurës ndaj agjentëve e sipërpërmendur atmosferikë.

Chicco nuk përbën faktor rreziku për alergji dhe nuk përmban përbërës të dëmshëm për lëkurën e fëmijës.

 

 

 

E gjeni në dyqanin Chicco&Plasmon

Adresa: Rruga “Vaso Pasha”, Ish Bllok Tiranë

Si edhe në cdo farmaci apo babyshop