Pikat e bardha janë një “problem” që prek rreth 50% të bebeve të porsalindura dhe kanë tendencën të zhduken brenda 2-4 javeve.

Gjithcka që duhet të dini rreth pikave të bardha

Këëto pika të bardha janë ciste dhjamore të mbushura me keratinë, pra me proteinën natyrale të lëkurës. Mundtë shfaqen në zonën e hundës, faqeve dhe  madje në ballë apo mjekër.

Si mund t’i zhdukim?

Para së gjithasth vlen të theksojmë se pikat e bardha nuk duhet të ngacmohen duke qënë se shkaktojnë irrtime  e madje në rastet më të rënda edhe infeksone. Ju nuk duhet të përdorni as krem që supozohet se i zhduk. E vetmja gjë që duhet të bëni është të mbani pastër lkurën dhe të prisni duke qënë se pas disa javësh largohen vetvetiu nga lëkura e fëmijës.

Shkaktojnë dhimbje?

Aspak! Sic e theksuam edhe më sipër higjena është super e rëndësishme,

Ka ndonjë shkak që pikat e bardha?

Tek të poërsalindurit kryesisht për shkak të hormoneve të nënës që merren nëpërmjet placentës. Nuk duhet të mendoni se ka lidhje qumështi i gjirit apo ushqime të caktuara.

E vetmja gjëë që duhet të bëni është të mbani pastër fytyrën e fëmijës dhe ta thani me kujdes.

Ju sugjerojme te na ndiqni edhe ne faqen tone te facebook si edhe instagram per te marre me teper informacione ne lidhje me shtatzanine apo rritjen e femijeve.

 

Tek të poërsalindurit kryesisht për shkak të hormoneve të nënës që merren nëpërmjet placentës. Nuk duhet të mendoni se ka lidhje qumështi i gjirit apo ushqime të caktuara.

E vetmja gjëë që duhet të bëni është të mbani pastër fytyrën e fëmijës dhe ta thani me kujdes.

Ju sugjerojme te na ndiqni edhe ne faqen tone te facebook si edhe instagram per te marre me teper informacione ne lidhje me shtatzanine apo rritjen e femijeve.