Pasi keni sjellë në jetë fëmijën do të keni gjakderdhje të përditshme. Këto menstruacione të bollshme zgjasin për një kohë relativisht të gjatë prandaj janë të nevojshme të përdoren peceta intime të përshtatshme për këtë periudhë.

Cilat do të ishin pecetat e duhura intime për periudhën e lehonisë?

Normalisht ato duhet të jenë të përshtatshme nga forma, trashësia, dhe delikatesa që ofrojnë.

Duke qënë se rrjedhjet e gjakut janë relativisht të bollshme dhe zona intime delikate ju duhet të përdorni produkte të posacme për pas lindjes, të llogaritura për të mbajtur një sasi të madhe sekrecionesh.

Lexo edhe: “Lehonia dhe marredheniet seksuale ne cift”

Cilat janë pecetat intime më të përshtatshme?

Fillimisht duhet të kontrolloni mirë materialin me të cilin është përbërë. Duhet të preferoni ato me përbërje pambuku te perzgjedhur me kujdes.

 

Një alternativë e mirë do të ishin pecetat intime “Abena Maternity Pads” të cilat mundësojnë një ajrosje të mirë të lëkurës. Të mos harrojmë se ajo zonë vaginale ka kaluar një stres të madh gjatë lindjes dhe ajrosja e mirë është shumë e rëndësishme.

“Abena Maternity Pads” si pasojë e përbërjes me pambuk qe lejon ajrosjen e mire te lekures bën të mundur edhe parandalimin e irritimeve në zonën e qepjes së plagës (epiziotomia). Nga ana tjeter pecetat intime qe do te perdoren ne periudhen e lehonise duhet te kene edhe nje sistem qe bllokon aromat e keqija. Abena minimizon aromat e pakendeshme duke bere edhe perthithjen e shpejte dhe maksimale te gjakderdhjes vaginale pas lindjes.

Gjithashtu ju duhet të evitoni përdorimin e pecetave intime me krahë anësorë pasi limitojnë ajrosjen e lëkurës por edhe pengojnë mbylljen e plagës.

Nëse pecetat Abena shoqërohen edhe me mbathjet 1 përdorimshme prej rrjete (teper te rekomandueshme per periudhen e lehonise) atëherë ajrosja do të ishte maksimale.

Gjithashtu duhet të dini se:

Pecetat intime Abena janë të përshtatshme pas lindjes sepse:

  • Janë të përbëra nga pambuk super i butë qe nuk pengon ajrosjen e lekures;
  • Janë nje produkt i certifikuar ekologjik. Zoterojne certifikimin Nordik “Eco-Label” ;
  • Nuk përmbajnë plastik;
  • Nuk kanë aroma;
  • Nuk përmbajnë klor.

Dhe ndërsa mundësojnë ajrosje të mirë të lëkurës pa irritime mbajnë edhe të thatë zonën vaginale.

Më shumë informacion mund të merrni edhe tek “BAMBO Nature”

Per me teper i vizitoni ne rrjetin social Instagram!