A mund te konsumoj molusqe në shtatzani? Me siguri e keni pyetur ndonjëherë veten sidomos kur ju pushton nepsi. Por a hyjnë ato në ushqimet e ndaluara?

Molusqet dhe mendimi i ekspertëve!

Sipas tyre molusqet dhe krustacet në shtatzani mund të konsumohen ne disa raste vetëm me një kusht, të jetë të gatuata mirë! Ndërsa disa të tjerë theksojnë se nuk duhet të konsumohen aspak, e madje as të gatuara mirë. Kjo pasi sipas tyre me shumë mundesi gruaja mund të kontaktojnë ndonjë infeksion. Po ashtu edhe fëmija që mban në bark.

Dhe ju bëni mirë të mendoheni para se të konsumoni molusqet!

Pra mendimi i ekspertëve që këshillojnë t’i evitoni duket se ka më tepër vlerë nisur nga fakti që infeksionet janë të shumta. Në vecanti flitet për infeksione që do të rrezikojnë edhe vetëë shtatzazninë si: salmonela, toksoplazmoza, dhe listerioza.

Vongolet

Mund të konsumohen vetëm nëse janë të gatuara mirë. E madje edhe të ngrirat. Por nëëëse nuk e keni problem të mos i kosnumoni fare do të sihte më mirë.

Midhjet

E njëjta gje si edhe për vongolet. Por nëse doni të jeni të sigurta që infeksionet do të qëndrojnë larg mund t’i evitoni. Po ashtu edhe gjatë gjidhënies. Këto molusqe i evitoni. Fëmija mund të jetë alergjik ndaj tyre.

Krustacet

Ashtu si edhe molusqet krustacet mund të evitohen. Sigurisht një gatim i mirë mund të ulë rrezikun e infektimit por jo ta zhdukë atë. Dhe ja vlen të rreizkoni aq shumë për to?

Ok molusqet, por peshku? Cili duhet evituar?

Sushi dhe peshku ton! Dhe përvec kësaj të gjithë llojet e tjerë të peshkut duhet të jenë të gatuar mirë.

Per me teper informacione na ndiqni ne faqen tone te facebook–>Bota e Gruas