Lëkura e fëmijës është tepër delikate, çka bën domosdoshme përzgjedhjen me kujdes produkteve do vendosen kontakt drejtpërdrejtë me . Kremi, shampoja, letrat e lagura, vaji i masazhit e mbi gjitha pelenat duhet përzgjidhen duke vëzhguarpërbërësit me kujdes.

Pelenat, një morri zgjedhjesh por edhe shumëkimikate!

ditët e sotme është mundur treg nënat gjejnë shumëllojshmëri pelenash. Por sipas “France National Health Agency Anses pari ato duhet informohen mirë lidhje me përbërjen e tyre. Kjonisur nga fakti se shumë pelena qarkullojnë tregun botëror kanë përbërje substanca toksike me një potencial lartë rrezikshmërie përsa i përketshëndetit lëkurës fëmijëve.

Sipas Gerard Lasfaragues, drejtues i “France National Health Agency Anses

Gjatë studimeve bëra kemi hasur një abuzimkryesisht me aromat e përdorura, por edhe me substancat shfaqen gjatë procesit prodhimit pelenave.”

Dhe çfarë përmban një pelenë e zakonshme?

Edhe pse tendenca për prodhuar dhe përdorur pelenaekologjike kohët e fundit kudo botë ka qënë rritje, nuk mund themi se kjo është arritur plotësisht. treg ende gjejmë pelena me përbërje jo sigurt përshëndetin e lëkurës fëmijës. Dhe kuptohetpotenciali i rrezikut një pelene caktuar, duhet shikojmë cfarë ka ajo brendësi. Pra njëfarëmënyre, ta analizojmë me hollësi cdo përbërës.

Baza e një pelene

Shtresa e sipërme e cila është kontakt drejtpërdrejtë me lëkurën e fëmijës. Shumë shpeshtek pelenat e zakonshme këtë shtresë gjendentoksina.
Pjesa absorbuese e pelenës (SAP). SAP tek njëpelenë normale është derivate i naftës dhe shërbenpër thithur lagështirën. rast se nuk e bën siduhet urina do jetë kontakt drejtpërdrejtëme lëkurën. Duke nxjerrë kështu kontakt edhetoksinat pelena përmban. poshtë do shpjegojmë rëndësinë e një SAP jo rrezikshëm pelenë.
Po shtresa e jashtme? Ajo është prodhuar mënyrë tillë mos lejojë daljen jashtë urinës. Zakonisht kjo shtresë përbëhet nga njëmaterial plastik. Por ndryshe nga pelenat e zakonshme, kompanitë prodhojnë pelenatekologjike përdorin një material plastik me bazëbimore (bioplastic).

Përbërësit e çdo shtrese pelenës!

Parfumi (fragrance) është një prej elementëve shkakton irritime tek lëkura e fëmijës. Prandaj është e domosdoshme pikë pari prindërit   zgjedhin njëpelenë pa parfum! Dhe normalisht pa klor, pa ngjyrues, pa ftalate etj.

Sipas studimeve vetëm disa kompani ekologjikepëbëhen nga SAP jo i rrezikshëm, nuk përmbajnëaromë, ngjyrues, ftalate.

Konkretisht janë: 

BAMBO Nature;
The Honest Company;
gDiaper;
Seventh Generation.

fatmirësisht një prej kompanive mësipërme operonprej disa muajsh edhe vendin tonë.

BAMBO Nature është gjenerata e re e pelenaveekologjike

Sipas Dr. Juliet Spurrier, BAMBO Nature është njëpelenë “e gjelbërt”, me SAP aspak dëmshëm përshëndetin e lëkurës. Sidomos gjatë natës, sipas mjekut, vogëlushët duhet patjetër kenë kontakt me lëkurën një pelenë tillë. AI tregon se SAP është njëderivat i naftës por rastin e pelenave ekologjikeBAMBO Nature është ndryshe.

SAP gjendet tek BAMBO Nature është njëkombinim i celulozës drurit ose grurit, pra ka prejardhje totalisht bimore.

Dhe krahas kësaj BAMBO Nature nuk përmbanklor. Përse kjo ka rëndësi?

Tek pelenat klori përdoret për zbardhur materialin e saj. por e dini se ai emeton toksina quajtura Dioxin. Dhe e dini se këto fundit përbëjnë një rrezikshmëri lartë lidhje me shëndetin riprodhues fëmijës, sistemin imunitar. Pa harruar crregullimin hor provokojnë tek fëmija.  Dhe pikërisht për këtë arsyeprindërit duhet zgjedhin mënyrë kategorikegjithmonë pelena pa klor.

Kur zgjedh pelenat e fëmijës kujdes nga ngjyruesit!

Këto fundit gjenden tek shumë pelena dhe kryesishtedhe tek zona e këmbëve apo treguesit lagështirës.Por ngjyruesit tek zona e këmbëve shkaktojnë irritime, skuqje dhe alergji tek fëmija. Edhe këtë rastBAMBO Nature konsiderohet pelena e sigurt përfëmijën duke qënë se përmban ngjyrues vetëm pjesën e jashtme për një dizenjo këndëshme. Por me një ndryshim, këtë rast ngjyruesit nuk përmbajnëaspak metale rënda. Çka bën mos jenë faktorrreziku për alergji dhe irritime lëkurës.

Pelena pa parfum, zgjedhja e çdo prindi!

Zakonisht parfumi (fragrance) përdoret tek pelenat për zgjidhur problemin e aromës pakëndëshme pas njëdefekimi fëmijës. por organizmi i fëmijës ështëdelikat dhe nuk duhet kurrrësesi ekspozohet ndaj tilla substancave, për asnjë arsye. Kjo pasi fragrancaështë një irritant i panevojshëm, me potencial lartërreziku për shëndetin e lëkurës.

Sipas FDA pelena e fëmijës nuk duhet përmbajëasnjë lloj arome!

BAMBO Nature, pelena ekologjike nuk përmban parfum!

Frikësojuni ftalateve!

Ftalatet janë një lloj përbërësi plastik random mund gjenden edhe tek pelenat e fëmijës. ato shtohenzakonisht për rritur fleksibilitetin dhe jetëgjatësinë e produktit. Dhe tek pelenat përdoren për krijuar njështresë padepërtueshme nga urina apo feçet e fëmijës.

Ftalatet njihen gjërësisht për efektin negativ kanë sistemin endokrin njeriut dhe po ashtu edhe atëriprodhues.

Sipas një studimi publikuar vitin 2008 tek revistaThe American Academy  of Pediatrics Journal” fëmijët duhet mbahen larg ftalateve duke qënë tepër rrezikuar.

SipasBabyGearLab” BAMBO Nature dhe Honest Diapers nuk përmbajnë ftalate!

BAMBO Nature është një pelenë e riciklueshme, praduke e përdorur mbrojmë edhe shëndetin e natyrës, jovetëm lëkurës fëmijës.

Konkluzion:

Pelenat e fëmijës duhet:

jenë pa përmbajtje klori;
Pa parfum (fragrance);
Pa ftalate;
Pa ngjyrues me metale rënda;
Ekologjike.

BAMBO Nature Prodhohet në Danimarkë për më shumë se 30 vjet dhe ndodhet në mbi 80 vende të Botës.

Pelenat ekologjike Bambo Nature përveçse janë të testuara dermatologjikisht, kanë edhe çertifikimet më të larta të cilësisë në botë

Ato janë të vetmet pelena ekologjike të çertifikuara nga Nordic Swan ecolabel dhe Asthma-Allergy Denmark
Çertifikimi EcoCert vërteton se ky produkt është organik dhe vula FSC është standarti i artë, që vërteton se ky produkt është ekologjik 
Etieketa “FSC” garanton se materiali i perdorur tek pelena eshte 100% natyral. E gjeni mbi paketimin e BAMBO Nature. Pelenat BAMBO Nature jane dermatologjikisht te testuara,
Këto çertifikime vërtetojnë se cilësia e produkteve Bambo Nature është superiore dhe japin garancinë maksimale se alergjite dhe irritimet nuk do të jenë pjesë e rritjes së femijes.