Kafshet dhe femijet, nje lidhje e pandare! Kafshët janë miqtë më të mirë për fëmijët dhe tashmë fakte shkencore tregojnë se përfitimet nuk janë vetëm në aspektin e zhvillimit fizik apo psikologjik.

Kafshët dhe fëmijet jo vetëm miq për lojë!

Mjekët theksojnë se kafshët nuk jan për fëmijët vetëm miq për lojë por edhe një oaz i vërtetë mirëqënie përsa i përket ecurisë së irë të shëndetit. Këtë e pohon “American Heart Association” dhe sipas tyre qeni është një ngakafshët më të mira nëse kërkojmë shëndet të mirë të zemrës. Përse kështu? Sipas tyre fëmijët që kanë një kafshë në shtëpi kryejnë më tepër aktivitet fizik, kalojnë më tepër kohë në natyrë. kafshet

kafshet Kafshet dhe femijet, një oaz për mendjen dhe për trupin!

Kafshet dhe femijet Nuk është gjithcka! Sipas një studimi të kryer është provuar se kafshët, dhe konkretisht qeni bën të mundur që fëmijët të mos ndihen kurrë vetëm duke qënë se nuk e braktisin edhe kur rritet. kafshet dhe femijet Pra jo vetëm përforcim dhe zhvillim fizik gjatë shëtitjeve por edhe ana psikologjike më e qetë. Pra fëmijët duke u kujdesur për kafshët, kafshet dhe femijet mësojnë edhe si të kujdesen për një tjetër qënie të gjallë.

Prandaj? Mund ta merrni pa problem një këlysh në shtëpi të rritet bashkë me fëmijët tuaj. Le t’i duam kafshët dhe t’i mbrojmë! kafshet dhe femijet

Kafshet dhe femijet, një oaz për mendjen dhe për trupin!

Nuk është gjithcka! Sipas një studimi të kryer është provuar se kafshët, dhe konkretisht qeni bën të mundur që fëmijët të mos ndihen kurrë vetëm duke qënë se nuk e braktisin edhe kur rritet. Pra jo vetëm përforcim dhe zhvillim fizik gjatë shëtitjeve por edhe ana psikologjike më e qetë. Pra fëmijët duke u kujdesur për kafshët, mësojnë edhe si të kujdesen për një tjetër qënie të gjallë.

Prandaj? Mund ta merrni pa problem një këlysh në shtëpi të rritet bashkë me fëmijët tuaj. Le t’i duam kafshët dhe t’i mbrojmë!

Per me teper informacione mund te na gjeni edhe ne faqen tone te Facebook apo Instagram

Ju sugjerojme te lexoni edhe:

Baballaret me te mire ne boten e kafsheve, cilet mund te jene?

Zvicer, tashme ndalohet gatimi i arragostave te gjalla!