infeksion urinar

Temperaturë, të vjella dhe mungesë oreksi. Mund të jenë këto shenja të një viroze të stinës por edhe të një infeksioni urinar. Bëhet fjalë për një problem tepër të shpeshtë tek fëmijët edhe gjatë vitit të parë të jetës. Në rreth 5% të rasteve temperatura e fëmijës lidhet pikërisht me infeksionet urinare. infeksion urinar 

Këshillat e mjekëve në lidhje me këto infeksione urinare

Gjëja e parë që sipas tyre duhet të bëni është të ekzaminoni urinën. Kjo pasi shpesh nëna shenjat e mësipërme i konsideron edhe si simptoma të një viroze stinore.

Dhe shenjat që duhet të keni parasysh janë: infeksion urinar

  • Aromë e keqe në urinë;
  • Temperaturë;
  • Të vjella;
  • Lëkura merr ngjyrë të verdhë;
  • Pagjumësi dhe mungesë oreksi.

Si duhet të ushqehet fëmija nëse ka infeksion urinar?

Me sa më shumë fruta dhe perime sidomos të gjalla. Evitohen në fakt ushqimet me origjinë shtazore, sheqernat dhe brumërat duke qënë se favorizojnë organizmin të bëhet burim infeksionesh dhe inflamacionesh.

Per me teper informacione na dninqi edhe ne faqen tone te facebook Bota e gruas