Sipas një studimi gjidhënia nuk ndikon vetëm në shëndetin e nënes apo fëmijës por edhe në numrin e fëmijëve që cifti do të bëjë. Nënat që zgjedhin të ushqejnë me gji bjnë edhe më tepër fëmijë. Këtë e pohojnë rezultatet e një studimi të kryer nga Cornell university në gati 3600 gra.

Gjidhënia, si ndikon në numrin e fëmijëve?

Gjidhenia

Studiuesit shprehin se nënat që ushqejnë fëmijën e parë për të paktën 5 muaj zakonisht nuk bëjnë më fëmijë të tjerë. Nënat që ushqejnë me gji për më pak kohë ose aspak janë më të prirura për të bërë më tepër fëmijë.

Gjidhënia, tepër përfitime nga procesi

Gjidhënia nuk sjell përfitime vetëm në krijimin e një familje të madhe por ka vlera të mëdha edhe nga ana e ushqyerjes. Të mos harrojmë se gjidhënia është procesi që mundëson ushqimin më të mirë për fëmijën me kosto zero. Ushqyerja me gji gjithashtu e mbron fëmijën edhe nga patologji të ndryshme dhe infeksione gastro-intestinale apo respiatore.

Gjidhënia i siguron fëmijës një jetë më të shëndetshme jo vetëm në fëmijëri. Edhe në moshe madhore gjidhenia e mbron dhe parandalon shumë sëmundje kardiovaskulare. Shkenca thotë se gjidhënia ul ndjeshëm numrin e vdekjeve të papritura të laktantit (SIDS), kjo deri në 73%.

Gjidhënia sjell përfitime në shëndetin e gjirit të nënës, ulet rreziku i shfaqjes se depresionit post-partum si edhe hemorragjive.

Per me teper informacione na ndiqni edhe ne faqen e Facebook–> Bota e Gruas

Gjidhënia nuk sjell përfitime vetëm në krijimin e një familje të madhe por ka vlera të mëdha edhe nga ana e ushqyerjes. Të mos harrojmë se gjidhënia është procesi që mundëson ushqimin më të mirë për fëmijën me kosto zero. Ushqyerja me gji gjithashtu e mbron fëmijën edhe nga patologji të ndryshme dhe infeksione gastro-intestinale apo respiatore.

Gjidhënia i siguron fëmijës një jetë më të shëndetshme jo vetëm në fëmijëri. Edhe në moshe madhore e mbron dhe parandalon shumë sëmundje kardiovaskulare. Shkenca thotë se gjidhënia ul ndjeshëm numrin e vdekjeve të papritura të laktantit (SIDS), kjo deri në 73%.

Gjidhënia sjell përfitime në shëndetin e gjirit të nënës, ulet rreziku i shfaqjes se depresionit post-partum si edhe hemorragjive.