Ka shumë gjëra për të cilat duhet të falenderojmë fëmijët tanë. Dhe nuk duhet të harrojmë ta bëjmë! Njëë sjellje e mir me ta do t ëbëjë që marrëdhënia të jetë më e mirë, më e fortë. Të mos harrojmë se falenderimet do të sjellin shumë gjëra pozitive, ndëshkimet jo!

Nëse jeni një nënë apo baba dhe po lexoni këtë artikull… E dimë që është e vështirë, është e vështirë të jesh prind po aq sa edhe e bukur! Në shumë raste na ndodh të themi jo, na ndodh të bërtasim, tëë ankohemi…

Por mbi të gjitha duhet të mësojmë të falenderojmë!

Duhet të falenderojmë fëmijën që përpiqet të ëna ndihmojë. Nëse në një moment i themi të shkojë tek dhoma tjetër pasi duam të pastrojmë, mund edhe të bëjmë të kundërtën. Ta lejojmë të mbledhë lodrat kur ofrohet ta bëjmë. E më pas ta falenderojmë! Kështu i mësojmë edhe ndjenjën e përgjegjësisë.

Ta falenderojmë për dashurinë që na jep cdo ditë!

Ata duan të na përqafojnë dhe të na tregojnë në cdo moment dashurinë. Edhe ne duht t’i falenderojmë, dhe më pas t’ju shprehim në cdo moment dashurinë që ndiejme. Nëse kuptojnë që dashuria e tyre na bën të lumtura do të vazhdojnë të na i tregojnë. Kjo për ta bërë të qeshim cdo ditë!

T’i falenderojmë për durimin që na jep cdo ditë!

Duket në pamje të parë sikur nuk kanë shumë durim por shtë gabim. Ata në shumë raste duhet tëp resin për të marrë dicka që duan. Ndoshta shumë pak por duhet të presin dhe herën tjetër mos harroni ta falenderoni. falenderojme

Të falenderojmë fëmijët që na bëjnë të përjetojmë edhe botën e tyre ndërsa i shikojmë të rriten!

Ata na mësojë dicka që ne të rriturit shpesh harrojmë sa vlerë ka. Të qeshësh! Ata na mësojnë si të jemi të lumtur dhe të qeshim gjithë kohës. falenderojme

Të moa harrojmë t’i falenderojmë për këtë!

Per me teper informacione apo keshilla nda ndiqni edhe ne postimet tona ne faqen tone te Facebook–>Bota e Gruas