Ushqyerja me gji është një moment tepër special por edhe i vështirë. Nëse për disa nëna ky është njëë proces tepër natyral dhe me aspak probleme për disa të tjera jo! Kjo për vetë faktin se shpesh herë gjiri nuk arrin të prodhojë sasinë e duhur të qumështit për fëmijen.

Ushqyerja me gji bëhet komplekse dhe e lodhshme në këtë rast, sidomos kur shumë metoda janë përdorur dhe pa sukses. Nëse edhe ju bëni pjesë në kategorinë e nënave që nuk kanë qumësht mjaftueshëm qumësht gjiri duhet të dini se finoku është ai që ju duhet.

Si e favorizon qumështin e gjirit finoku?

Finoku është një bimë shumë e përdorur sidomos në kuzhinë. Bën pjesë në kategorinë e perimeve dhe njihet për aromën karakteristike.

Pas lindjes finoku ju ndihmon edhe në qetësimin e kolikave tëë barkut, por edhe gjatë dhimbjeve të menstruacioneve. Dhe ndër shekuj është përdorur edhe nga nënat gjidhënëse.

finok

Finoku Holle dhe vetitë galaktologe!

Caji i finokut organik që mund të përdoret për shtimin e qumështit të gjirit ofrohet nga firma zviceriane Holle. Ky caj është i përbërë gjithashtu edhe nga bimët: anise, kumin, balsam limoni, dhe melisë.

Kompleksi i bimëve vepron njësoj si estrogjeni tek gjiri dhe për pasojë stimulohet prodhimi i një sasie më të madhe qumështi.

Si ta përdorni?

Që në shtatzani por edhe menjëherë pas lindjes, 3-6 filxhanë në ditë. Kombinuar kjo me vendosjen e shpeshtë të fëmijës në gji do të bëjë që stimulimi të jetë maksimal.

Për më tepër informacione mund të kontaktoni edhe me faqen zyrtare të HolleBabyAlbania në Instagram.

Produktin mund ta gjeni në cdo farmaci. Në Durrës edhe tek dyqani “Shtepia e Bebes”.