1 femije te zgjat jeten!

Femijet i duam shumë, i përkëdhelim, i llastojmë dhe mezor presim të vijnë në shtëpi ndërsa janë në kopësht. Na bëjnë të harrojmë lodhjen, dhimbjen, problemet dhe trishtimet. Por a e dimë të gjithë se fëmijët na zgjasin edhe jetën?

Po! Është e vërtetë, një fëmijë të zgjat edhe jetën!

Ky është një përfundim që ka dalë pas një studimi të kryer në zvicër. Të dhënat më pas janë publikuar edhe tek “Journal of epidemiology community health”.

Studiuesit nxjerrin në pah rëndësinë e të pasurit të një fëmije në jetë. Sipas tyre meshkujve ju shtohen 2 vite jetë ndërsa grave 1.5. përse? Ekspertët theksojnë se pas viteve 60 njeriu fillon të ndiejë më pak plakjen nëse në jetë ka një fëmijë.

Në lidhje me këtë luan një rol thelbësor edhe mbështetja që ata i japin fëmijës. në të kundërt, nëse cifti nuk ka fëmija ka tendencën të izolohet. Nje veprim i tillë ndikon edhe në jetëgjatësi.

Pra tashmë është fakt! Një fëmijë të zgjat jetën, të fal dashuri, paqe!

femije