Femije i ndrojtur? Edhe i pasigurt!

Nëse fëmija është i ndrojtur duhet të dini se është edhe i pasigurt. Sipas psikologes infantile Elene Urso.

“Ndihma më e mirë që prindërit mund të japin kur fëmija ndihet i pasigurt është të pranojë para së gjithash se kjo qëndron. Pra të jenë koshientë se fëmija i tyre ka pasiguri pa u munduar të justifikojnë një sjellje të caktuar”.

Fëmije i ndrojtur edhe i pasigurt!

Pasigurinë e fëmijës e thekson më tepër krahasimi që prindërit mund të bëjnë. Qoftë edhe me vëllain apo motrën e tij. Në këtë rast në vend që ta krahasoni fëmijënë me dikë tjetër duhet t’i kushtoni vëmendjen e duhur. Prindërit duhet të përpiqen ta stimulojnë dhe të bëjnë edhe gjërat që fëmija do.

Asgjë nuk e stimulon më tepër fëmijën se ndjesia që është duke bërë figurë të mirë në sytë e prinderve. Në të kundërt, cdo tentativë për ta bindur që nuk duhet të jetë i ndrojtur  shkon dëm. Pra arrijmë rezultate të paknaqshme.

Shembull

Nëse fëmija shkon në festën e mikut të tij nuk duhet ta detyroni të hyjë në lojë nëse nuk do.E lini të qetë dhe me kalimin e kohës do të ndihet i gatshëm për t’u përfshirë në lojën që po zhvillohet.

Shembull

Nëse fëmija shkon në festën e mikut të tij. ju nuk duhet ta detyroni të hyjë në lojë nëse nuk do, nëse ndihet në siklet. E lini të qetë dhe me kalimin e kohës do të ndihet i gatshëm për t’u përfshirë në lojën që po zhvillohet.

Shembull

Nëse fëmija shkon në festën e mikut të ti. ju nuk duhet ta detyroni të hyjë në lojë nëse nuk do, nëse ndihet në siklet. E lini të qetë dhe me kalimin e kohës do të ndihet i gatshëm për t’u përfshirë në lojën që po zhvillohet.

Per me teper informacione na ndiqni edhe ne faqen tone te facebook si edhe instagram

Facebook Comments

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =