Kjo mund të jetë një pyetje që nënat i bëjnë shpesh vetes gjatë rritjes së fëmijës. Dilema mund të jetë, ta ndërrojmë bebelinën sa herë ai zgjohet për të pirë apo të presim mëngjesin?

Pra a duhet të ndërrohet bebelina gjatë natës?

Normalisht ndërrimi i bebelinës do të ndikohet edhe nga mosha e fëmijës. Që do të thotë, nëse është një bebe e porsalindur jumund t’ja ndërroni në varësi të vakteve që ai pi.

Duke qënë se bebet e vogla pijnë më shpesh edhe nevoja për ta ndërruar më shpesh do të jetë e madhe. të mos harrojmë se bebelina e lagur dhe e papatër do të rrisë mundësinë e shfaqjes së irritimeve. Sidomos në moshë të vogël bebelina e papastër do të rrisë mundësinë e shfaqjes së dermatitit duke qënë se lëkura është edhe më tepër delikate.

Pra i thoni “po” ndërrimeve të shpeshta të bebelinës gjatë natës përsa i përket muajve të parë të jetës. Normalisht nëse fëmija fle i qetë bebelina nuk ka pse të ndërrohet deri në momentin që ai do të zgjohet.

Po kur fëmija fle i qetë dhe bebelina është mbushur?

Atëherë ju duhet ta ndërroni menjëherë  edhe nëse fëmijën sapo e ka zënë gjumi. Të mos harrojmë që lëkura e acaruar është tepër e sikletshme për fëmijën. Nga muaji i 3 i jetës mund ta ndërroni vetëm një herë gjatë natës.

Po kur fëmija fle i qetë dhe bebelina është mbushur?

Atëherë ju duhet ta ndërroni menjëherë  edhe nëse fëmijën sapo e ka zënë gjumi. Të mos harrojmë që lëkura e acaruar është tepër e sikletshme për fëmijën. Nga muaji i 3 i jetës mund ta ndërroni vetëm një herë gjatë natës.

Po kur fëmija fle i qetë dhe bebelina është mbushur?

Atëherë ju duhet ta ndërroni menjëherë  edhe nëse fëmijën sapo e ka zënë gjumi. Të mos harrojmë që lëkura e acaruar është tepër e sikletshme për fëmijën. Nga muaji i 3 i jetës mund ta ndërroni vetëm një herë gjatë natës.

Per me teper informacione ju sugjerojme te na ndiqni edhe ne faqen tone te facebook si edhe instagram.

Facebook Comments

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + twenty =