IVF, Rregjim shtrati

Pushimi (rregjimi i shtratit)

Pas  transfertës së embrioneve është një nga temat më të debatueshme në   IVF.  Shumë paciente ndihen në faj se nuk kanë pushuar sa duhet pas transfertës së embrioneve. Sidomos kur marrin një rezultat negativ në fund. Mjekët specialistë theksojnë se nuk është i nevojshëm rregjimi i shtratit pas transfertës së embrioneve. Megjithatë një pjesë e tyre, me vullnet të hekurt vazhdojnë rregjim shtrati pavarësisht rekomandimeve të mësipërme.

IVF, rregjimi nuk sjell asnje perfitim!

Ky rregjim nuk sjell asnjë përfitim dhe për më tepër rrit akoma më tepër stresin dhe ankthin që karakterizon 2 javët e pritjes përpara marrjes së rezultatit. Rregjimi i shtratit në dy javët që pasojnë transfertës e embrioneve është totalisht i panevojshëm dhe ky është një fakt i bazuar mbi studime. Implantimi i embrionit nuk varet nga ajo se cfarë bën apo nuk duhet të bëjë pacientja pas transfertës.

Pushimi (rregjimi i shtratit)

Pas  transfertës së embrioneve është një nga temat më të debatueshme në   IVF.  Shumë paciente ndihen në faj se nuk kanë pushuar sa duhet pas transfertës së embrioneve, sidomos kur marrin një rezultat negativ në fund. Përkundrejt habisë të një pjese të mirë të pacienteve, mjekët specialistë theksojnë se nuk është i nevojshëm rregjimi i shtratit pas transfertës së embrioneve. Megjithatë një pjesë e tyre, me vullnet të hekurt vazhdojnë rregjim shtrati pavarësisht rekomandimeve të mësipërme.

IVF, rregjimi nuk sjell asnje perfitim!

Ky rregjim nuk sjell asnjë përfitim dhe për më tepër rrit akoma më tepër stresin dhe ankthin që karakterizon 2 javët e pritjes përpara marrjes së rezultatit. Rregjimi i shtratit në dy javët që pasojnë transfertës e embrioneve është totalisht i panevojshëm dhe ky është një fakt i bazuar mbi studime. Implantimi i embrionit nuk varet nga ajo se cfarë bën apo nuk duhet të bëjë pacientja pas transfertës.

Per me teper informacione na ndiqni edhe ne Instagram apo Facebook

Ju sugjerojme gjithashtu te lexoni edhe:

Si ndikon aborti ne shtatzanine e radhes?

Sa duhet te jete diferenca mes dy femijeve qe sjell ne jete nje cift?

Koha per shtatzani? Si ta kuptojme kur tashme eshte teper vone?