Femijet mengjarashe

Femijet mëngjarashë shumë vite më parë nuk konsideroheshin si normalë prandaj nëna këshillohej të korrigjonte “defektin” që i vogli kishte. Sot e dimë që nuk ka asnjë problem në të qënit mëngjarash. Prandaj duhet të nxjerrim në pah 3 të vërteta, kështu në lidhje me mëngjarashët nuk do të besojmë më gënjeshtrat.

Fakt ne lidhje me femijet mengjarashe!

 

Disa studime tregojnë se në gjithë botën 12-15% e fëmijëve janë mëngjarashë dhe se kryesisht ata janë djem. Një fëmijë mëngjarash përdor dorën e majtë për të shkruar, ngrënë si edhe për të bërë aktivitete të ndryshme.

Të vërtetat shkencore në lidhje me femijet mëngjarashë!

  • Mjekësia konfirmon se të qënit mëngjarash ndikohet nga faktori gjenetik. Por mund të shfaqet edhe në mënyrë natyrale brenda barkut të nënës ndërsa fëmija lëviz. Nëse brenda tij bebi ka pasur dorën e majtë të preferuarën pas lindjes me shumë mundësi do të jetë mëngjarash.
  • Një fëmijë mëngjarash nuk duhet konsideruar si një shqetësim. Përkundrazi duhet të ndihmohet dhe pranohet kur nuk gjen dot një arsye përse përdor dorën e majtë në vend së të djathtës.
  • Mjaft më me terma të tipit “fëmijët mëngjrashë janë më të zgjuar.” Ata janën n njëjsoj ttë pavarur dhe njësoj inteligjentë si cdo fëmijë tjetër.

Femijet mengjarashe, mengjarashe